My favorite youtube beauty gurus



Ima par godina da pratim beauty vlogerice na youtube-u i gledam silne tutorijale za šminkanje i učim iz njih. Mnogo toga sam naučila gledajući razne profile djevojaka kako nas uče kako se šminkati ali i razne druge videe, kao što su njihove kupovine, tagovi, diy tutorijali i šta sve ne...Gotovo svaku noć kada odem spavati stavim slušalice u mobitel i pregledam par videa i tako i zaspem :-D. Ima mnogo djevojaka koje pratim, a sada ću vam pokazati čija videa najviše volim gledati, što zbog dobrih i korisnih tutorijala, što zbog ličnosti osobe ili nekog pak drugog faktora.. Ići ću abecednim redom.

(ENG)    It's been a few years since I started following some youtube beauty vloggers and watching tons of tutorials and I started learning from them. I learned a lot from all those girls who teach us how to apply makeup, but I also enjoy haul videos, tag and diy videos, as well as many others...Almost every night when I go to sleep I take my phone with me, plug in my earphones and watch YT videos. This is how I fall asleep. Now, there are many girls that I follow and they are all great, but there are a few I enjoy watching the most, either because of their great and helpful tutorials, or their personality, or a completely different reason. The names are arranged by name.


1.Chloe Morello


Strašno volim gledati tutorijale ove prelijepe Australke. Tako mi se svidja kako izgleda, simpatična je, pozitivna i predobro se šminka. I jedna je od rijetkih koja nema ekstenzije. Jedna je od najljepših, ako ne i najljepša od djevojaka koje pratim.

(ENG) I love watching tutorials by this beautiful Aussie. I love the way she looks, she's cute, positive and a great MUA. And, she is one of the few that don't wear extensions. She is one of the most beautiful girls I watch on youtube, if not THE most beautiful.

2.Christen Dominique


Nisam davno otkrila  Christen, ali mi se odmah svidjela i pregledala sam masu njenih videa u cugu. Mlada je, slatka i ima kratke, ali jako fine tutorijale. I pored toga je i mama. Zar nije krasna?

(ENG) I discovered Christen not long ago but I liked her immediately and watched tons of her videos in a row. She+s young, cute, and has short but great tutorials. Plus she's a mom. Isn't she adorable?

3. Cutepolish

 
Nemam pojma ko se krije iza ovog profila, ali ima korisne tutorijale za nokte. Mnogo sam njenih kreacija gledala i pokušala i sama napraviti ..Hmmmm...izgleda da ja imam dvije lijeve ruke, ali vjerujem da mnogima daje inspiraciju i da  ostale djevojke to rade puno bolje od mene. Zar ovi nokti u gornjem videu ne izgledaju interesantno i divno?

(ENG)  I have no idea who's behind this name but she has very useful nail tutorials. I watched many of her tutorials and tried to recreate them but it seems that I have two left hands. But I believe that she's an inspiration to many and that other girls are better at recreating than I am. Don't these nails just look interesting and lovely?

4. MakeupbyCamila2


Zbog Camile sam dugo gledala tutorijale na portugalskom i bila presretna kada je konačno otvorila novi kanal i počela snimati svoje divne tutorijale i na engleskom jeziku. Svidja mi se njena šminka, a pogotovo nijanse ruževa. Često snima i zanimljive, ali jednostavne tutorijale za pravljenje frizura.

(ENGBecause of Camila I watched so many videos in Portugese and I was extremely happy when she started a channel in English. I love her makeup, especially her lipstick choices. She also films interesting yet simple hair tutorials.


5.MakeupByLeinaBaaaby


Što se tiče cijelog youtube-a mislim da sam Leinine tutorijale najviše pokušavala rekreirati od svih. Kod nje možete naći sve, od prirodnih izgleda, dramatičnih do rekreacija šminke poznatih ličnosti. Volim njen stil i morate je pogledati ako već niste.

(ENG) Leina's tutorials are the ones I tried to recreate the most in all of youtube. You can find everything in her channel, basic, natural looks, dramatic ones and also celebrity inspired looks. I love her makeup style and you have to watch her if you haven't already.


6. Pixiwoo


Pixiwoo sestre Samantha i Nicole su ikone youtubea. Kreiraju mnogo izgleda slavnih, a obični tutorijali su odlični i za početnike, ali i za one malo iskusnije. Plus, imaju svoju liniju četki za šminkanje...

(ENGPixiwoo sisters Samantha and Nicole are youtube icons. They create many celebrity looks and their basic tutorials are great for beginners, but also for those a bit more experienced. Plus, they have their own brush line...

7. Shaaanxo


Shannon s Novog Zelanda je prava kraljica Get ready with me videa. Svidja mi se što uvijek polazi sa golim licem, koje nije ni blizu savršenog, ali se pretvara u pravu ljepoticu. Lijepa je, ima simpatičan akcenat i redovno snima, tako da uvijek imate šta gledati. I ona ima svoju liniju četki, a odnedavno i trepavica.

(ENG) Shannon from New Zealand is the queen of GRWM videos. I like how she always starts with a bare face, which is nowhere perfect and turns into a real beauty. She is beautiful, has a cute accent and records regularly, so you always have something to watch. She also has her own line of brushes, and since recently, false eyelashes as well.

8.Sona Gasparian


Ako tražite djevojku koja pravi nosive lookove, jednostavne, ali ženstvene, onda je ova Armenka za vas. Nema nešto posebno komplikovane tutorijale i to mi se i svidja kod nje.

(ENG) If you're looking for someone who does wearable, simple and girly  looks, then this Armenian is just for you. Her tutorials are not too complicated and that's what I like about her.


9. Tanya Burr


 Tanya mi je najsladja od svih. Uvijek nasmijana i pozitivna, sa divnim tutorijalima, posebno onim sa naglašenim očima. Radila je za Lauru Mercier i Clinique, a povezana je i sa Pixiwoo sestrama, u vezi je sa njihovim bratom Jimom.

(ENG) Tanya, to me, is the cutest of them all. She's always smiling and she's positive, has great tutorials, especially those with bold eyes. Tanya worked for Laura Mercier and Clinique and she's connected to the Pixiwoo sisters, she's dating their brother Jim.


10. ThatGirlShaeXo


Shae sam kao i Christen otkrila ne toliko davno, ali mi je baš nešto simpatična i draga. Ima spuštene kapke, pa sam gledala dosta njenih videa zbog toga, ali i ima nešto u sebi što je meni simpatično i jednostavno je volim gledati.

(ENGJust like Christen, I  discovered Shae recently as well, but I like her,  I find her somehow cute and lovely. She has hooded eyes like me, so I watched many of her videos to help me . She has something interesting in her and I simply like watching her.


Ko su vaše omiljene youtuberice? Svidja li vam se moj izbor?

Who are your favorite beauty gurus? Do you like my choices?


xoxo

21 komentar

  1. Vecinu i sama pratim i volim :) Trenutno imam jako malo vremena i ne stizem ali je bilo preioda kada sam ih po ceo dan gledala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i ja imam periode kada gledam, periode kada ne stižem, ali zato sebi naveče pustim na mobitelu, tako da sam uvijek u toku :-D

      Izbriši
  2. Definitely a fan of some of these gurus. Pixiwoo, especially! I'll have to check out some of the others.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Yes, pixiwoos are amazing. But also the others I mentioned and some of them are really underrated...:-*

      Izbriši
  3. I ja isto tako :D pred spavanje stavim slusalice i pogledam po par klipova dok se ne uspavam :)
    Ja volim Missglamorazzi(divna opustena devojka, Kandee Johnson(super holivudski makeup artist),Annie Jaffrey(sa stilom),a od skoro i From Head To Toe(jos uvek ne znam kako se zove). Zoella je takodje simpa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim Ingrid i Kandee, Annie ne pratim, pogledaću je sada, a frmhead to toe isto pratim, ali mi ima dražih od nje...:-*

      Izbriši
  4. Boze dragi, i ja gledam yt klipove i zaspem a nisam nikome htjela reci jer sam mislila da sam freak. Znaci ima nas jos:)))))) inace gossa obozavam i ovu camillu te jednu amerikanku kojoj zaboravljam ime stalno. Takodje michelle phan mada mi ide malo na nerve u posljednje vrijeme i volim andreu sa andreaschoice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah, nisi freak! Joj i meni Michelle baš pići po živcima a Andrea mi je isto super, nju sam prije baš puno gledala, ali ne snima nešto posebno u zadnje vrijeme...

      Izbriši
  5. http://www.youtube.com/user/DulceCandy87
    http://www.youtube.com/user/eleventhgorgeous
    http://www.youtube.com/user/FleurDeForce
    http://www.youtube.com/user/CarliBel55

    Pogledaj i ovih par, meni su super i pozitivni i preslatke. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pratim ih sve i dobre su mi, malo mi Dulce ide na živce, malo, a eleventhgorgeous ne gledam puno, ono hey guyssssssssssssssssssssssss mi je na vrh glave :-D U biti su super sve, pogotovo Fleur.

      Izbriši
    2. Haha. :D Jeste malo naporno hey guySSSSS ali opet nekad zna biti i simpaticno. :D

      http://www.youtube.com/channel/UCz0Qnv6KczUe3NH1wnpmqhA Zaboravila sam i nju, ona je isto super samo nazalost prica o svim proizvodima koji nisu nama dostupni pa sam poslije uvijek tuzna. :( :D

      Izbriši
    3. OOOO Nicole je mačka :-D a one dvije sestre pogledam ja, samo šteta što nemaju češće neke tutorijale, mada ja gledam i ipsy vs.bircbox iako nikakve koristi od toga :-D

      Izbriši
  6. Koliko je predivan sjaj/ruž sa ovog klipa Sone Gasparian :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, moja boja :-D Dose of colors mi izgleda kao super super brend, možda nekada 2026 bude i kod nas dostupan :-D

      Izbriši
  7. Definitivno Chloe Morello i Lauren Curtis, ali volim pogledati i druge djevojke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim i ja Lauren i ima dosta tih ne Amerikanki koje su pravo dobre.

      Izbriši
  8. A saturdaynightsalrite/karissa pukas? :)
    Preslatka,divne tutoriale i lookboke radi,pogledaj (ako nisi)
    i SMLx0,ta je odlična. :)

    Kacey Laine,master za fini jednostavni eye makeup :)
    Za fashion kategoriju Evelina i Wendy s lookbook,perfektne :)
    pusa iz hercegovine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Karissu Pukas pratim, još jedna divna Australka, SMLxo isto i ona mi je divna, ove ostale ne znam, saću ih potražiti... Hvala na preporuci i pusicaaa za tebe :-*

      Izbriši
  9. Ja volim Banger Beauty, Sokolum 79, Emanuele Castelli, StaceyMakeUp, cutepolish, profesionalDQ i jedna od najdražih mi je MadeYewLook :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Pratim neke od njih takodjer, nisam jedino Banger Beauty i professionalDQ, saću da ih čekiram :-D. Hvala na prijedlozima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nema na čemu :D ja kad imam vremena nekad se samo nakačim na youtube tutoriale i recenzije i ode vrijeme hahaha

      Izbriši