AVON Cherish edp


 Početkom februara ove godine Avon je lansirao liniju Cherish, a koju je u Bosni i Hercegovini  predstavio u suradnji sa dizajnerkom Hatidžom Nuhić koja je specijalno za ovu priliku kreirala Cherish haljinu, koja oblikom i podsjeća na poklopac ovog parfema.
--Avon i Ljepota&Zdravlje su organizovali  nagradnu igru u kojoj jedna maturantica može osvojiti baš ovu prekrasnu i unikatnu haljinu, a link za više detalja je ovdje .--




Cherish je svjež parfem cvijetno-voćno-drvenaste kategorije, upakovan u prekrasnu bočicu koja će lijepo izgledati na svakom stoliću. "Predstavlja veselu prirodu žene i proslavlja njenu osobnost koja donosi osmijeh svima koji se nalaze uz nju."
Miris je nježan, sa mješavinom senzualnog sambac jasmina, kremaste sandalovine i mošusa.
Gornje note parfema čine: cvijet trešnje, ružičasti biber, malina i bergamot; srce parfema čine mimoza, božur i sambac jasmin, a bazne note cvijet tiare-cvijet ljubavi kojeg možemo naći samo na južnom Pacifiku, mošus i sandalovina.


Ne znam kako najbolje opisati ovaj miris, sem da je divan i interesantan. I iako se može okarakterisati kao blag parfem, ipak on ima neku jačinu u sebi. Najintenzivnija i najosjetnija nota ovog parfema je jasmin, koji je jedan od tri glavna sastojka ovog parfema.
Sambac jasmin potiče iz Indije i Kine, gdje je mnogim stoljećima bio jedan od najvrjednijih ulja koji se upotrebljavaju u proizvodnji parfema, a nazvan je i "kraljem ulja". Ova vrsta jasmina ima jedan od najistaknutijih mirisa i ima vrlo jedinstven i nevjerovatno intenzivan miris.


Postojanost mu je solidna, neka tri-četiri sata.
Uz  parfem od 50 ml, u ovoj liniji dolaze još i losion za tijelo i roll-on, koje u brošuri 03/2015 možete dobiti besplatno uz narudžbu Cherish edp-a. Cijena je 24,90 KM.
Obzirom da nam dolazi 8.Mart, mislim da je ovo divan poklon za žene u vašem životu koje volite i cijenite (cherish!)

Slika iznad je obradjena u duhu čitave kampanje u BiH, a na slikama ispod možete vidjeti dvije slike iz pomenute kampanje.



Namjeravate li ikoga obradovati ovim parfemom? Koga?

 xoxo

The Lipstick Bar.


Broj komentara: 8